Hétköznapi Geekságok

Mandalóri harmadik évad

2023. április 21. - Gubán Bélu

mandaloriak.jpgA héten megcsodálhattuk a Mandalóri – de furcsa ezt így leírni – évadzáró részét. Mivel eddig nem volt Star Wars sorozattal kapcsolatban semmiféle élménybeszámoló, így adta magát a téma. Az utóbbi idők streaming csődületében én csak néhány sorozatot követek, ezek közül az egyik Din Djarin kalandja a mélynövésű zöld Gizmoval, a másik meg a cseppet sem erőszakos The Boys.

Úgy érzem, hogy a sorozatnak az egyik alapvető hibája az epizodikussága, gondolok itt arra, hogy egy-egy részben a fő szál alig halad előre, miközben a főhőseink mellékküldetéseket teljesítenek. Ez a számomra számítógépes szerepjátékokból ismert dolog egy sorozatnál nagyon szembeötlő, és arra enged következtetni, hogy nagyon az időt akarják húzni egy-egy résszel. Mando ide megy, oda megy, kisebb feladatokat teljesít, és vagy lesz valami, vagy nem.

A két évadzáró részen kívül a birodalmi tudós és az áruló csillagtutajos csajról szóló rész tetszett talán a legjobban, a többi eléggé az érdektelenség felé haladt. Vegyük mindjárt a sokaknak nem tetsző, Jack Black és Lizzo mellékszereplésével operáló részt, ami egyrészt egész paródiaszerű lett, másrészt Mando itt is egy NPC által adott küldetést old meg, hogy a szakadár mandaloriakhoz engedjék. Ezen az epizódon Jack Black és Christopher Lloyd tehetsége sem segített.

grogu.jpgAz évadzáró két részt nézve viszont arra jutottam, hogy talán megéri a várakozást, a töltelékrészek bámulását, ha ilyet is tudnak. Talán azok is lehetnének egy csöppet szórakoztatóbbak, és egy mellékküldetésnél bonyolultabbak. Nem tudom, hogy kicsit a nézőt nézik hülyének, vagy a készítők agya nem jut tovább ezen a sémán, de még egy évadon keresztül ez már kevéske lesz.

És akkor most a SPOILEREK jönnek…

Az utolsó két rész egy pillanatig sem volt unalmas. A látványvilág, a cselekmény, végig pörgött, és kifejezetten tetszett a gárdisták megjelenése, a csaták, a párbajok, és az, ahogy Grogu végre magára talált, így már egyáltalán nem igaz rá, hogy csak azért kellett beletenni a sorozatba, mert kellett a cukiságfaktor. Nálam már ő több. Egyedül Paz halála hagyott bennem hiányérzetet, mert ott én mást öltem volna meg, de akkor vége lett volna a sorozatnak. :D

SPOILEREK VÉGE

Miért nem lehet a sorozat minden része ilyen, mint a legutóbbi két rész? Mert így is megnézzük. Az biztos, hogy van Star Wars a Skywalkereken és a Jediken túl is, és nyilvánvalóan számtalan feltérképezetlen idegen világot számlálhat a messzi-messzi galaxis. Azért egy-két fénykardozást, vagy kicsit több vibropengézést elbírt volna a lelki világom. De ez én vagyok. Az utolsó két rész pazar volt, na.

„This is the Way!”

Ja és hamarosan Ahsoka is jön, Thrawn admirálissal. Nagyon-nagyon-nagyon várom.

Bélu

bokatan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1418107074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.05.03. 15:44:47

Sehol egy skywalker. De még híre se. Ennek a sorozatnak előnye, hogy próbál távolmaradni az SW fősorodtól, vagyis a skywalkerektől, és ezt ebben az évadban csúcsrajáratta. Sikerült neki, mert megáll a saját lábán mostanra, ha lesz folytatás az is érthető lesz, ha nem az is simán okés. A történet tuti folytatódik az Ahsokában, illetve majd a Filoni SW filmben fog kitejesedni, ami szerintem disney + film lesz azonnal, nem engedik moziba ennyi előtörténet, ismeret után.
süti beállítások módosítása