Hétköznapi Geekságok

Bad Batch ajánló

2024. április 08. - Gubán Bélu

Két évadot daráltam le a Disney Star Wars animációs sorozatából, a Bad Batch-ből, ami magyarul a Rossz Osztag címet kapta. Nem mondom azt, hogy ez a legjobb dolog, ami a Disney SW-vel történt az utóbbi években, de egy nagyon szórakoztató és izgalmas kis sorozat (egyébként a harmadik évadánál jár, de bevárom az összes részt).

611a62380b979e000135860f-image_ae777897.jpeg

A sorozat a 66-os parancs kiadásától veszi fel a fonalat, és a 99-es klónosztag kalandjait kíséri végig. A CT 99-es osztag defektes klónokból áll, akiket a kaminoiak valószínűleg egy új termék prototípusaiként alkottak meg, azonban a számításokba hiba csúszik, és Palpatine kikiáltja a Harmadik… khm. Első Galaktikus Birodalmat. Ezzel mindennek befellegzett?

A sorozat nagyon óvatosan bánik a fő sztorivonallal. Két évad alatt mondhatni alig haladt előre, és ennek szerintem az az oka, hogy nem akarnak nagyon szembe menni az SW kánonnal. Mivel ez egy előzménysztori folytatása, így azt mondhatnánk, hogy tét nélküli, de még sincs így.

A Rossz Osztag tagjai mind mások, pedig egy tőről fakadnak, Jango Fett genetikai anyagából születtek, és egymást testvéreknek tartják. Ez teljesen érthető is egy olyan világban, ahol teljesen magadra hagy az épp aktuális hatalom. Mert ugye az új rohamosztagos hadsereg már nem klónokból áll, és kényszerből nyugdíjazzák őket. Ezt, és a köztársaságból a birodalom felé vezető utat nézhetjük végig a kisember, lényegében közkatonák szemszögéből.

1920x1080_logo_9ac9bc12.jpg

Az osztag tagjai ott segítenek, ahol tudnak, lényegében ez is a lázadás előszele. Sőt, mondhatnánk, hogy ennek is az alapja a Lázadók sorozat, ami a Disney éra legjobb SW tartalma volt. De ahogy mondtam, a fő cselekményszál érdekes, viszont ritkán kerül elő. A részek többsége erősen filler (kitöltés) szagú. Az osztag zsoldosnak áll, és részről részre új küldetést kapnak. Szerezd meg ezt, vagy azt, szabadíts ki egy embert a fogságból, lopj nyersanyagot, vagy… édes istenem, van még egy dögunalmas podrace is, amit már az EP1-ben is iszonyat rühelltem. De elvégre a két évad közel 30 rész, abban kell is, meg nem is történnie valaminek. Ezen kívül maguk a főszereplők is feláldozhatók, mivel ők sem szerepeltek még eddig sehol.

Ettől függetlenül a sorozat totálisan nézhető, és változatos. Sok idegen fajjal, bolygóval operál, a főszereplők szimpatikusak (bár kicsit egysíkúak), a cselekmény sokszor drámai. A karakterek egysíkúságát az alkotók lusta módon annyival oldották meg, hogy genetikailag vannak így kódolva a klónok. Legalább mindannyian máshogy néznek ki, hogy jó sok figurát lehessen eladni, és még egy proto rohamosztagos páncélt is kapunk, amit szintén figura alapnak lehetett használni Hasbroéknál. Vegyétek, vigyétek. Amúgy a figurák tényleg nagyon menők, és összefut a nyál a számban, ahogy meglátom őket.

 

Most jön egy hatalmas SPOILERES megjegyzés!

Ha Tech tényleg halott marad, akkor hatalmas piros pont az alkotóknak.

SPOILER VÉGE!

 

A sorozat erőssége a látvány. Egyszerűen rengeteg olyan jelenet van, ahol lehetetlen eldönteni, hogy épp animációt vagy élőszereplős filmet nézel. A karakterek mozgása nagyon jó, folyamatos, az arcok rajzfilmszerűek, de ez így van rendjén. Néha egy-egy bolygón azért a lakosságot hiányoltam egy harc közben. Ezt is a lustaságra fogom, gondolom nehéz lett volna meganimálni ezer szaladgáló városlakót. De közel sincs olyan igénytelen, mint az EP1 windows háttér előtt masírozó rohamdroidjainak képei. Azt szerintem lehetetlen alulmúlni.

Remélem majd lesz egyszer időm végignézni a harmadik évadot is. Összességében tetszik ez a klónkatonásdi.

(B)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6518368523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása