Hétköznapi Geekságok

Előadás Tompán, a könyvtárban (2024. október 4.)

2024. október 09. - Gubán Bélu
Ahogyan azt már korábban is említettem nektek, a Tompai Könyvtárban 2024. október 4. napján előadást tartottam 3. és 4. osztályos tanulóknak a képregényekről. Egy tanórás előadásba sok minden belefért, lehet, kicsit sok is volt az információ a gyerekeknek, de próbáltam érdekes témákat felhozni. Cél, hogy minél többet olvassanak, a legjobb, ha képregényt is.
 
Kis bevezető kérdések után továbbra is azt kell megállapítanom, hogy a Marvel a legismertebb univerzum, innen pedig főleg a Pókember a legmenőbb, amit teljes mértékben megértek, mert nekem is az egyik kedvenc szuperhősöm.
 
Kifejezetten tetszett, hogy a gyerekek a téma kapcsán aktívak voltak az egész előadás alatt, és mindenhez volt egy kis hozzáfűznivalójuk, főleg, hogy szeretik-e az adott hőst vagy sem, vagy hogy épp ki a kedvencük. Talán a magammal vitt akciófigurák és Stan Lee aláírásával ellátott képregény volt a kedvenc. Ezek mind röviden bemutatásra kerültek egyébként, és csodálva nézegették a gyerekek ezeket az előadás végén is.
 
Az előadás során szó esett a képregényről, mint médiumról, a képregényalkotásról, európai és amerikai címekről, egy-egy fontos alkotóról (magyarról és külföldiekről egyaránt), a képregény, vagy egy-egy karakter múltjáról és jelenéről, kötetlenül. Ahogyan a képeken látszik, a könyvtár is bővelkedik képregényekben, a Maus, 1984, Korcsmáros, Kázmér és Huba, Geronimo Stilton, Nimona is megtalálható náluk.
 
Természetesen nem mentem üres kézzel, a könyvtár számára egy kisebb csomagot állítottam össze, melyben helyet foglalt Pilcz Roland YKX képregénysorozata, a Tini Nindzsa Teknőcök első két része, a Snoopy képregények első 4 része, Usagi Yojimbo két kötete, és egy Pókember cukiság. Lakatos István, a Nimue Kiadó mogulja megtámogatta még ezt a csomagot négy kötet Múminnal. Ezek mind a Tompai Könyvtárban kölcsönözhetőek lesznek, sokszínű kóstoló ez, remélem sokaknak meghozza a kedvét az olvasáshoz. Ezeken túl a gyerekek boldogan fogadták a Batmanes hologramos matricákat is, amiket Molnár Márton (ForwarT Sticker) küldött, és saját kacsómmal (és ollóval) vágtam ki.
 
Röviden, tömören ennyi a beszámolóm. Köszönöm szépen Csikós Krisztinának a felkérést, nagy megtiszteltetés ilyen programokon részt venni. Remélem még több ilyen együttműködést tudunk majd szervezni, akár a most meglátogatott, akár más könyvtárakkal, vagy intézményekkel.
 
Beszélni szeretek, a képregényekről meg főleg. Időt meg találunk rá. :D
 
(B)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8918701098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása