Hétköznapi Geekságok

Loki képregénybemutató

2021. június 12. - Gubán Bélu

Sziasztok Kedves Olvasóink!

Az utóbbi időkben mindenki Loki lázban lángol, köszönhető ez a sorozatnak, amit még nem volt szerencsém elkezdeni, de ami késik, az késik.

A csapattal mi inkább a képregények pártján állunk, ha össze kell vetni a képregényfilmekkel, vagy sorozatokkal. A közhely, hogy a képregény jobb, nálunk napi mantra. :D Kinek mi, de mi bátorítunk mindenkit az olvasásra, és ha már Loki, mit is hozhatnék ma nektek, mint a Csínytevés Istenének önálló minisorozatát, amit itthon 2018-ban a Fumax Kiadó adott ki, gyönyörű keménykötésben.

Nekem a Marvel képregények közül az északi istenségek mitológiáit feldolgozók nagy kedvenceim. A Thor, a Mennydörgés Istene számomra a legjobb Marvel képregény. Miért hozom ezt fel? Mert Esad Ribic festményei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a képregények maradandó élményt okozzanak.

A Loki képregényben megtudhatjuk, milyen nehéz mindenek atyjának lenni, főleg ha Loki lesz az... mondhatjuk, alkalmatlan a tisztségre, és eléggé fárasztja is a dolog. Az alattvalók piszlicsáré ügyeikkel fordulnak hozzá, hogy tegyen köztük igazságot, ami valljuk be, elég nehéz és unalmas feladat.

Na de hogy kerül Loki Asgard trónjára? Hát úgy, hogy minden asgardi istent tömlöcbe vettet, valószínűleg egy lázadást szítva a birodalmak között. De miért olyan jó ez a képregény, ahol az eredetileg gonosz karakter már az elején győzedelmeskedik?

Ebből a képregényből Loki egy másik arcát ismerhetjük meg. Azét a Lokiét, akit elrabol a mindenek atyja, miután levágta apját egy csatában, majd úgy neveli fel, hogy abban igazán semmi köszönet nincs. Végigkísérhetjük Loki emlékein keresztül a gyerekkorát, majd a lenézett istenke kínkeserves, megpróbáltatásokkal teli felnőtté válását. A mellőzött barátot, a plátói szerelmest, de szeretett testvért. Megismerhetjük az uralkodót benne, és rajta keresztül már megint azt a hülye multiverzumot, ahol minden Lokinak ugyanaz a sors jutott.

A történet egy hatalmas kérdést hagy hátra maga után. Vajon Loki eredendően bűnös lelkű, vagy a környezete tette azzá? Mindenesetre lehet valami igazság abban, amit Loki olvas a családja fejére. A  történet végén már éppen kiderülne az igazság, de akkor már késő.

Mindenkinek ajánlom a Loki képregényt. Nagyon jól építi a főszereplő karakterét, és bővebben beenged a csínytevő istenke lelki világába, hogy a végén keserédes érzésekkel csukjuk be a könyvet.

Bélu voltam, sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5416589610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása