Hétköznapi Geekságok

Csodálatos Pókember - Napilapcsík Gyűjtemény

2021. augusztus 05. - Gubán Bélu

Friss, ropogós megjelenésekből sosincs hiány nálunk, sír is a pénztárcánk, zokog, amikor valami újdonság kerül előrendelhető státuszba itthon, vagy esetleg egy-egy külföldi oldalon, kiadónál.

img_20210730_124543.jpgAmikor pár hónappal ezelőtt Tálosi mester meglengette… hogy lesz egy Pókember kötete, minden magyar rajongó egyszerre kapott a szívéhez, hogy akkor most mi is lesz. Mit szeretne kiadni a Goobo Kiadó ezúttal. Sok szép limitált Marvel TPB, és a NMK szerkesztése mellett még egy Pókember projekt, szóval Gooboék/Bubiék 2021-re elmerültek a Marvelben, mondhatnánk.

És pár héttel ezelőtt vált előrendelhetővé, megkockáztatom, így, hogy a kezemben van, minden idők egyik legszebb itthon megjelent Marvel képregénye. Ez a Pókember Napilapcsík Gyűjtemény, Pókember ’77-’79 között megjelent kalandjait tárja elénk.

Az előszóból kiderül, hogy Stan „the Man” Lee és John Romita (Sr.) viszonya kezdetben nem volt rózsás, viszont Romita annyira szeretett volna szuperhősöket rajzolni, hogy a DC-t otthagyva visszament az Ötletek házához, Pókembert rajzolni. A Napilapcsík Gyűjtemény a Lee-Romita páros munkáit gyűjti össze, amik anno napilapokban, azoknak is a képregény rovatában jelentek meg, hétközben fekete-fehér csíkokban, hétvégén színesben. Így már Pókember két médiumban is hódíthatott.

img_20210730_124608.jpgA napilapcsík történetei nem kapcsolódnak az eredeti Pókember sorhoz, mert kivitelezhetetlen lett volna a szerzők szerint ezeket összehangolni, ugye Pókember ’62-es első megjelenését követően (Amazing Fantasy #15) néhány hónapra már elindult a Pók-sor. A napilapban való megjelenés pedig ’77-ben indult. Utólag amúgy kitalálták, hogy ez a fő univerzumtól eltérő alternatív univerzum, de mégis kit érdekel? Marha jó cucc.

Ez a képregénykötet egyszerűen leírhatatlanul szép. A képregényt szép fényes védőborítóval látták el, és ez a fektetett formátum marha jól áll neki. Egy igazán igényes, exkluzív darab, és ehhez az érzethez hozzátesz a tudat, csak 500 példány jelent meg belőle.

Elvileg a kiadónál nem fogyott el az összes előrendelésben, rendelhetővé fogják tenni, vagy a cikk megjelenésének idejére már rendelhetővé tették, szóval nyomás, Csíkpókra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8116643400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása