Hétköznapi Geekságok

Spawn's Universe #1

2021. szeptember 23. - Gubán Bélu

img_20210921_173237.jpgAzért aljas dolog erre a képregényre 1-es számot rakni. McFarlane-ről már többször bebizonyosodott, hogy szereti a pénzünket, és megszerzi, bármilyen pofátlan húzásokra is van ehhez szüksége. Ezek az első benyomásaim a Spawn’s Universe első (bah) számának elolvasását követően. No de térjünk rá a konkrétumokra.

A képregény első története tele van csillagozásokkal, hogy kivel hol találkozhattál a fő sor számai közül. Ez azért bosszantó, mert a képregény borítójára az #1-es szám került rányomásra. De ha a szerintem kifejezetten agyonírt, igénytelenné vált fő sort kell hozzáolvasni, akkor ez a háromszázvalahanyadik rész.

Amikor először átlapoztam a képregényt, nagyon jónak tűnt. A rajzok marha igényesek lettek, rengeteg energia van ebbe feccölve, az biztos. De ennyiben ki is fullad az összes pozitívuma. Ahogy mondtam az első történet tele van olyan eseményekkel, amikről semmit nem tudunk, olyan szereplőkkel, akikről halvány lila gőzünk sincs, kik ezek. Vagy olyan szereplők kerülnek ismét elő, akik már régen halottak lehetnének, de tudjuk, hogy Toddpapa nem szereti megölni a karaktereit.

Ismét találkozunk Cy-Gorral, a félig gorilla, félig ember, félig gép szörnyeteggel, Coggal, aki már szerintem minimum egyszer elhalálozott, de túlélte (amikor fellógatta magát a fára, hogy meghaljon, és a pokolba kerülve ő legyen a király, nos, az besz@rás volt, és imádtam, és jobb lett volna szegényt annyiban hagyni).

img_20210921_185027.jpgÉpítjük az Univerzumot, de hova. A középkori Spawn története a sárkányöléssel szerintem nagyon jó lett, viszont Jessica Priest (egyáltalán ki ez a nő?) alias She Spawn lelkizése a lányával olyan bele a közepébe dolog volt, amit ismét nem érthet az olvasó, mert nincs megmagyarázva, mert ez nem a kezdete az ő történetének sem. A Gunslingerként emlegetett csóka viszont nagyon menő, egy évig fekszik holtan a préri közepén, majd feltámadva elindul valamerre. Egyedül ez nevezhető kiindulópontnak.

A képregény megvalósításáról annyit, hogy a beíró a you’re (te vagy) és a your (tiéd) közötti különbséget több helyen bebakizta, egy helyen szóismétlést találtam, és több helyen betűtípus hibát is, ami rendkívüli igénytelenségre vall.

Erre aludni kellett volna még.

Tibi jön hamarosan a King Spawn füzet #1 számával… vajon az tényleg első szám lesz? Megtudhatjuk a következő részből.

 

Bélu voltam. Sziasztok!

img_20210921_183054.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3316697504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása