Hétköznapi Geekságok

Megatropolis

2021. november 17. - Gubán Bélu

img_20211101_185351.jpgIdén augusztusban adtuk hírét itt a blogon a 2021 októberi előrendelési lehetőségeknek. Köztük a 2000AD Kiadónál a Megatropolist is említettük. Kétféle jelent meg belőle, egy gyűjtői, 200 darabra limitált keményfedeles, és a „sima” keményfedeles, ami szintén dögös megjelenést kapott. Nos, akkor a limitáltat sikerült megrendelnem, mivel rákattantam az alternatív Dredd sztorinak ígéretére. Összesen 96 oldalnyi tartalmat kapunk, amiben 84 oldal maga a képregény, a többi vázlat, borítóterv, és hasonló finomságok.

Októberben meg is érkezett a várva várt Megatropolis kötet, sikerült a kiadónak a vámot okosban elintézni, lényegében az első emailtől a képregény megérkezéséig egy hét telt el. A képregény egy nagyalapos megjelenést kapott, a belső borítólap után egy matt papírra nyomott grafikán a sorszámozás mellett a készítők aláírása kapott helyet (erre nem számítottam).

A készítők Kenneth Niemand író és Dave Taylor rajzoló (a Dredd: Ghost Townból már ismertem) fantasztikus munkát végeztek. A történet egy alternatív Dredd univerzumban játszódik, csak éppenséggel mindenki kedvenc bírója nélkül. Egy ízig vérig noir képregényt kapott, aki erre befizetett. Vagyis inkább futurisztikus noirt? Inkább olyasmit.

img_20211101_180902.jpgFőszereplőink John Rico (valszeg Dredd és Rico karakterének összedolgozása) nyomozó és társai. Megatropolis hasonló cipőben jár, mint az általunk is ismert Mega City 1. A korrupció, a bűnözés hatalmas méreteket ölt, amivel a rendőrség nem igazán tud megbirkózni. A képregényben minden főbb Dredd karakter megjelenik, kicsit másképpen, mint ahogyan emlékezünk rájuk. Booth elnök (akinek az eredeti történetben az atomháborút köszönheti a világ) itt (korrupt?) polgármester, Hershey bíró egy oknyomozó újságíró, Anderson egy jósnő, Fargo egy visszavonult tudós, McGruder főbíró pedig egy tanácsos, aki a polgármesteri rangra feni a fogát. És még sokan mások is megjelennek több-kevesebb panel erejéig.

Az egész sztori a Hershey újságírónő megölésére tett kísérlettől indul ki, ami egy nagyobb esemény előszele. Ja, igen, előtte megöltek egy rendőrt is, de amúgy is egy féreg volt. Szóval Hersheyt megmenti egy rejtélyes alak, aki (sisakjában) nagyon hasonlít a mi Dreddünkre, és kinyír egy halom korrupt zsarut. Emiatt törvényenkívülivé válik.

Most SPOILEREK következnek, ha esetleg valaki érezné az ingerenciát, hogy megrendelje esetleg a kötetet.

 

Fargo, a tudós, robotokat épít hobbiszinten, és a robot Dredd is neki „dolgozik”, szóval egy komoly összeesküvés van kibontakozóban Booth elnök khm polgármester ellen. Dredd, amikor rádöbben, hogy törvényenkívülivé vált (felteszi a kérdést: I’m not the law?), átadja magát a rendőrségnek, akik szitává lövik.

 

SPOILER VÉGE.

Vége az első könyvnek. Szóval ez még folytatást fog kapni, és nagyon remélem, hogy lesz legalább ilyen jó, mint az első volt. Egy limitáltra ismét megpróbálok majd befizetni.

Bélu voltam, sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9216742078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása