Hétköznapi Geekságok

Pókember: Nincs hazaút visszaszámlálás / Dr. Octopus

2021. december 13. - Gubán Bélu

alfred-molina-doc-octopus.jpgElkezdtük a visszaszámlálást a Pókember: Nincs Hazaút premierjének napjáig, és nem kisebb célt tűztünk ki, magunk elé, hogy minden nap bemutassunk egy-egy karaktert, akiket a korábbi filmekből ismerhetünk, és megjelentek a legújabb Pókember film legutolsó trailerében.

A mai alanyunk pedig nem más, mint Dr. Otto Gunther Octavius, azaz Dr. Octopus. Pókember egyik, ha nem a legikonikusabb ellensége, viszont annyi szent, hogy nagyon rég óta tör borsot a Pók orra alá.

Pontosan 1963. óta. Stan Lee és Steve Ditko alkotta meg ezt a négy plusz végtaggal rendelkező halálos alakot. Oki Dokihoz ugyanis hozzánőtt négy kiberbiotikus, robotikus, és egyébikus atombiztos kar, amikkel egy buszt is simán félbetép. Meg úgy általában elég sok mindenre jók ezek a karok.

Dr. Octopus egy neves atomfizikus, és természetesen a sorsát egy kísérlet során bekövetkezett baleset változtatta meg, amikor is hozzánőttek a robot karjai. Pókemberre igazából egy kísérleti alanyként tekint, meg egy csöppet meg is bolondult szegény, mivel kudarcaiért általában nem magát, hanem a körülményeket és Pókembert hibáztatta.

doc_ock_0.jpgNos, az igazi Pókember film második részében Oki Doki eredete a fentiek szerint alakult, viszont őrületét a robot karok okozzák, amik önálló gondolkodásra is képes titánacél karmok. Ezért is van az, amikor a dokit Peter szembesíti azzal, hogy az atomkísérlete miatt egész New York a semmivel válhat egyenlővé, a Doki észhez tér egy kis időre, és az egész hóbelebancot magával rántja az óceán mélyére. Szóval úgy nézett ki eddig, hogy meghalt. Eddig.

Az új trailerben ugyanis az idős(ebb) Alfred Molina is felbukkan, aki nem igazán érti, hogy ez a Peter Parker nem az a Peter Parker, szóval kb. úgy járt, mint én a trailer nézése közben. De persze örültem, hogy visszatér Molina, de na. Azért kettős érzéseim vannak a felbukkanásával kapcsolatban.

doctor-octopus-vrs-spiderman.jpgNekem, mint az igazi Pókember filmek rajongójának rosszul esik az, hogy ezek az új, menő arcnak szánt főszereplők kinevetik Dr. Octopust, a neve miatt. Most komolyan, kinek készült ez a film? Mert ezen maximum egy ovis nevet. Másrészt úgy érzem, hogy a Marvel ezzel mindannyiunkat egy kicsit kinevet. Az egész képregényes társadalmat, mivel most úgy adják elő, mintha az MCU lenne az etalon (közel sem az), és minden más, ami ezen kívül létezik, csak másodlagos. Ugyanis az MCU univerzumában nem él Oki Doki, sem Zöld Manó, sem egy rakás egyéb főgonosz. Tudtuk, hogy Venom sem létezik ebben az univerzumban, viszont a Venom 2. végefőcim közbeni jelenetében beemelték őt is az MCU-ba.

otto-octavius-1.jpgSzóval a trailernek ez a kinevetős része annyira nem tetszett, és van egy sanda gyanúm, hogy a film is ezzel a multiverzum dologgal ismét rossz lóra tett. Mivel semmiféle koherenciát nem mutat az MCU, úgy általában semmivel sem, ami képregény.

A képek között az igazi Pókember filmből válogattam pár képet Oki Dokiról, a képregényes megjelenéséről is, és az Ultimate Spider-man sorozatban felbukkanó Dokiról is egyet-egyet. Egyébként az Ultimate sorozatban a teljesen szétmutálódott Zöld Manó veri agyon a Dokit, mert nem akarta megölni Petert. Ezt csak úgy megjegyeztem, mert tök baró.

Bélu voltam, sziasztok!

spider-man-vs-dr_octopus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5316776332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása