Hétköznapi Geekságok

Gunslinger Spawn figura

2022. január 12. - Gubán Bélu

Nálam 2021. a Spawn éve volt, ha azt nézzük, érkezett néhány új amerikai képregény az Ivadék főszereplésével, és az új magyar köteteket is megvettem. Tavaly júliusban pedig beharangoztuk az új Spawn figura megjelenéseket is. Decemberben meg is érkezett hozzám a Gunslinger Spawn figura, ami első ránézésre kicsit csalódást okozott, aztán most kibontottam, és jól összehasonlítom a kedvetekért a korábbi, 2005-ös verziójával.

Gunslinger (Vadnyugati Spawn) a hazai képregényekben nagyobb hangsúllyal a 22-es kötetben jelent meg, itt tudhattuk meg, hogy ki is ő valójában, miért köt alkut az ördöggel, és mégis mi köze van a mi Spawnunkhoz, Al Simmonshoz. A Spawn multiverzumban nekem a kedvenc Spawnom lett, ami főként a kinézetének és laza stílusának köszönhető. McFarlane-nek egyébként is az a mániája, hogy olyan karaktereket szerepeltessen történeteiben, amik jól mutatnak akár figura formátumban is.A karakter népszerűségét mutatja, hogy már saját önálló sorozata is indult.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a 2005-ös, mára már igen ritkának számító Gunslinger Spawn is a polcomon áll. Most megismerkedhetett fiatalabb kiadásával.

A korábbi kiadás (kortársaihoz hasonlóan) inkább szobor, mint figura. Kevesebb mozgathatósági ponttal rendelkezi, ezért a pózolhatósága is elég korlátozott. Viszont a kinézete tökéletes. A kezei és a csípője mozgatható minimálisan, a tartozékai nem kivehetőek a tokokból, itt a pisztolyokra gondolok elsősorban. Cserébe olyan nehezen áll meg a lábán, hogy negyed órámba telt, mire nem bukott orra az asztalon a szentem. A figura kabátja olyan kialakítást kapott, mintha élne, hullámozna, ezért nagyon dinamikus kinézetet kölcsönöz a figurának.

Az új akciófigura 21 centi magas, és összesen huszonkettő mozgathatósági ponttal rendelkezik. Látható, hogy az ízületei kicsit szembetűnőek, nem igazán vannak elrejtve. A hozzá való pisztolyok és puska simán elhelyezhetők a kezében, és a tokjaikban, kinek mihez van kedve. A kezein lévő ujjak úgy lettek kialakítva, hogy a fegyverek tökéletesen illeszkednek bele, és nem is féltem belehelyezni őket (általában nem szoktam belepakolni a kezükbe semmit, mert félek, hogy elöregednek a kis ujjaik). A figurához tartozó puska kicsit festéshibás a markolatnál, viszont ez elhanyagolható probléma. A figura simán megáll a lábán, ez már egy jó pont. A különböző ízületek szépen állíthatók, és egyáltalán nem lazák, viszont nem sikerült őket rendesen eldugni, a könyöknél, a csípőnél és a térdnél nagyon szembetűnők.

A színezése se 100%, és a ruházata elég minimál kialakítást kapott. Nézzétek meg a két figura kalapja és köpenye közti különbségeket. Az arca viszont szerintem nagyon jó festést kapott, a szeme olyan zöld, mintha folyamatosan világítana.

Összességében elégedett vagyok az új figurával annak ellenére, hogy a korábbi kiadást kinézetre nem tudja megközelíteni. Nyilván egy hiánypótló darabról van szó, mivel a régi kiadással ritkán lehet a neten találkozni, ha pedig találkozunk, az új figura árának három-négyszereséért lehetne megszerezni (az új figurát 7-9.000,-Ft közötti áron lehet megvárásolni).

Akinek nincs még a gyűjteményében Gunslinger, annak tökéletes választás szerintem ez a figura, annak ellenére, hogy a korábbi minőségét nem tudta megközelíteni. Viszont ami jó hír, hogy sokkal olcsóbban növelhetjük a gyűjteményünk létszámát, és ár-érték arányban összességében megéri a figura.

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8716802682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása