Hétköznapi Geekságok

Angela mini - képregénysorozat

2022. április 09. - Gubán Bélu

img_20220326_173900.jpgSziasztok!

Az utóbbi időben elég sokat kalandoztunk el a filmes évfordulók irányába, ezért kicsit háttérbe szorult a képregényes tartalom. Viszont napról napra dolgozunk rajta, hogy képregények is terítékre kerüljenek. Ilyen még amúgy se nagyon volt, képregényes visszatekintő következik.

Angela, a Spawn szexi angyala minden Spawn rajongónak kedvence. Dögös, menő, gyilkos maca, aki nem törődik a szabályokkal. Ja és egyébként egy százezer éves angyal, aki pokolivadékokra vadászik.

Angelát – ha nagyon vázlatosra veszem a témát – a Spawn első füzeteiből ismerhettük meg, igazából a Spawn 9. számában, ahol is vadászni kezd az igazi Pokolivadékra. Azért mondom, hogy igazi pokolivadékra, mert azóta már Al Simmons meghalt, vagy mégsem? Ki tudja már, hogy hogy is állunk ezzel a dologgal. McFarlane univerzumában, aki meghalt, az is élhet örökké, emlékezzünk csak Cygorra, akiről majd még szeretnék egy rövid figurás bemutatót is rittyenteni nektek.

No de Angeláról, mert megint elkalandoztam. Angela Spawnos megjelenését Neil Gaiman írta, és Todd McFarlane rajzolta (#9). Tudom, hogy így van, mert itt csücsül a polcon magyarul, és megnéztem az előbb.

Neil Gaimanról annyit, hogy anno Angelán sikerült összekapnia Todd bácsival, ezért később elpasszolta a Marvelnek a karaktert, így Angela ma már – igaz egy másik univerzumban – de asgardiként repked, angyal szárnyakon (Thor népéből való tehát).

Érdekesek ezek a jogdíj mizériák, és anno ha jól emlékszem a magyar Spawn kiadással is volt egy kis problemo, mivel Angelát mintha ki akarták volna vágatni belőle, tehát hogy ő nem is szerepelhetett volna abban a történetben, amiben alapjában megjelent, és valljuk be, a századik részben történt hirtelen haláláig jelentős szerepet töltött be.

img_20220327_121309.jpgEzért is soha a büdös életben nem fogják még egyszer kiadni Angela minisorozatát, amit Gaiman írt, és Greg Capullo rajzolt, aki egy isten. Ez a minisorozat három füzetnyi tartalom, Angela főszereplésével, Spawn vendégszereplésével. Nekem sikerült levadászni azt a három füzetet, amiben benne van, 1994-ből!

A története kiegészíti a Spawn 9. része körüli eseményeket (itthon a Spawn kezdetek 2. kötetben található a sztori). Angela kicsit közelebbi viszonyba kerül Al Simmonsszal, akire egyébként, mint ebből a történetből kiderül, engedély nélkül vadászott. Angeláról tudni érdemes, hogy a történelem során sokszor játszott mennyből az angyalt, aminek mindig egy Spawn látta kárát (általában a pecsétjüket megtartotta belőlük, de az ivadékokat megölte).

Angelát Gábriel Arkangyal perbe fogja, mert állítólag elárulta a Mennyországot, és már éppen halálra akarják ítélni, amikor megjelennek Charlie angyalai, Spawnnal karöltve, akit tanúként neveznek meg. Spawn viszont nem tudja kifejteni az álláspontját, mivel Elíziumban nem nagyon tűrik meg a pokol egyik ivadékát, ezért gyorsan menekülőre kell fogniuk hőseinknek.

Angela és Spawn a pokol egyik barlangjában még közelebbi kapcsolatba kerülnek – khm… valószínűleg –, majd végül Spawn hoppon marad, visszatér a Földre, Angela pedig útnak indul, szakadár angyalként fog tevékenykedni, mivel csalódott az örökkévalókban, és nem látja értelmét a háborúskodásnak (mivel a Menny és a Pokol a szemében egy és ugyanazonná válik).

img_20220326_173815.jpgA képregény rajzai zseniálisak, viszont megjegyezném, hogy az első füzetet majdnem becsuktam, és majdnem abbahagytam az egésznek az olvasását, kár lett volna. Ugyanis Capullo mester rajzait Mark Pennington nagyon borzasztóan színezte. Angela egy sárkánnyal harcol a füzet elején, és beindult valami „photoshop májszterkedés” éppen, de szerencsére rövidesen elmúlt. Nem tudom, hogy volt-e akkoriban ez a program, de ha nem is volt, akkor is, mintha ezüst spray-vel és bronzosítóval fújtak volna le néhány rajzot, borzasztóan undorító volt.

Ez csak az első füzet elejére jellemző, utána szépen visszatérnek a Spawn természetes színei.

Gaimanról pedig annyit, hogy szerintem jobbra írta az Angelát, mint McFarlane bármikor Spawnt. :D Voltak benne ütősebb poénok, pl. amikor Spawn az Elíziumban rákérdez a csajoknál, hogy „Figyu már! Az mégis hogy lehet, hogy nálatok mindenki ilyen szexi cicababa?”. De persze senki nem válaszolja meg a kérdését…

Hát ezt mi is megkérdezhetnénk, de jobb így, mintha mindenki pufók Violátor angyalka lenne.

Bélu voltam. Sziasztok!

img_20220326_174317.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr4817791640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása