Hétköznapi Geekságok

Idegen földrész 1.-3.

2022. november 18. - Kalmár Tibi

Az akárhány nappal (szerk.: hónappal) ezelőtti második Kecskeméti képregénybörzén láttam egy szimpatikus fiatalembert. (Az akárhány nap abból adódik, hogy a bejegyzés írása és közzététel között általában bizonytalan idő telik el. Ketten írunk, néha beesik valamilyen meglepetés, évforduló, akármi.) Nem tűnt volna fel, de egy asztalnál ült, pár képregény és rajz volt előtte. Kicsit nézelődtem, mondtam, hogy visszatérek, és gondolom, ezen a ponton biztos volt benne, hogy soha többé nem fog látni. Ilyen ez. Időközben - és beszélgetések közben - láttam, hogy feleség és apróság is tartozik hozzá, így már szimpatikus család voltak. Mindezek ellenére visszatértem, és vásároltam. ;)

Négy füzet volt az asztalon, szerzői kiadások. Ez összesen három szám, az első kettő kapható egy darabban is. A sorozat címe "Idegen földrész", első ránézésre nagyon színes, és érdekes stílussal. (Bár ott helyben nem győzött meg 100 százalékosan, de a kíváncsiság győzött.) Utólag kiderült, hogy az alkotói Csörnyei Márk (író, rajzoló) és felesége, Henézi Katalin (író). Helyszíni belelapozás alapján scifi-fantasy.

Pár nappal később otthon is előkerültek, lesz, ami lesz! Már az első oldalon egy ismerősnek tűnő arc/karakter jött szembe. Kiderült, hogy tényleg, hiszen ez a rajzolt Kata ugyanaz, mint az író Kata. Remek ötlet! :) Persze innen Márk megjelenését is vártam. Na de: ne ragadjunk le itt! Kata könyvtáros, de nem igazán elégedett ezzel. A könyvek még úgy ahogy rendben vannak, na de az emberek... A másik főszereplő Viola, akinek a családi élete sem egy álom, a munkája viszont - pultosként - még annyira sem. A közös bennük az, hogy egy épületben laknak. Ja, meg amiről eddig meséltem, hogy mocskosul nem elégedettek az életükkel, a munkájukkal. Egy este/éjszaka hazaérve egyszerre szállnak be a liftbe, és itt jön a medzsik, meg a cliffhanger. És már kaptam is elő a második füzetet! Szóval nagyon jó felütés, indítás. Sajnos azért is, mert sokan tudunk azonosulni a főszereplőkkel, valami miatt. Az álmok nem mindig válnak valóra, a meló nem feltétlenül ideális, az otthon, a család pedig... amilyen. Nyilván a képregény - ahogy irodalmi művekhez illik - sarkít, karikaturizál, de attól még...

A második füzet is nagyon gyorsan elfogyott, de a harmadik is. Tulajdonképpen ez volt a legnagyobb bajom az egésszel. És igen, scifi-fantasy vonalon haladunk, a fantáziát is meghaladó helyeken kalandozunk, illetve a karakterek is ilyen jellegűek. Jól jönnek a harsány színek, ebből is kiderül, hogy nem véresen komoly a sztori. Bár vér is folyik benne, de abból sem lesz gond. Az első füzet nagyon vitt magával, nagyon életszagú volt, persze csak az utolsó oldalakig. Onnan már más helyszínen járunk, és ismerkedős tempóra váltunk, de továbbra sem behúzott kézifékkel vagy alapjáraton. Tetszik, várom a folytatást! És igen, Márk is megjelenik a képregényben, de nem ott és úgy, ahogy gondolnánk. Szerintem ez a szál is kifut majd valamire. Remélem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr8217963240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása