Hétköznapi Geekságok

Mostanában olvastam - Bubi Bolt edisön

2023. január 07. - Kalmár Tibi

Még nem írtam a Bubi Bolt köteteiről. Pedig megvan az összes, viszont csak novemberben kezdtem el olvasni őket. A klasszikus Marvelek még érintetlenek, és ahogy a piac mozgását látjuk az utóbbi egy-két évben, ezekből fizetem majd a gyerekek iskoláztatását. Vártam az ideális pillanatra, és amikor megérkezett a Sólyomszem kötet, akkor elindult a folyamat. Egy csomó olyan sztori jelent meg vagy indult el, amelyet (vagy legalább egy részét) már ismertem eredetiben, és - bár mind tetszett - valahogy elvesztem a rengetegben. Na de most, nem füzetenként, hanem gyönyörű TPB kötetekben! (Igaz, itt is van két füzet.)

Összesen egy tucatnyi kiadvány, szóval felsorolni is elég lenne. Nem szoktunk kilométereseket írni, több okból sem, így ennél a felhozatalnál még rövidebb leszek. Illetve igyekszem tartani a saját olvasási sorrendem, ami nem irányadó, csak így alakult.

00.jpg

"Sólyomszem: Barton és Bishop 1." Nagyon szerettem az MCU Sólyomszem sorozatát. Ott is kiderült, hogy két Sólyomszem is elfér egymás mellett. Két kiváló íjász, de másban is jók, egy férfi, egy lány, számtalan bonyodalom. Clint Barton valahogy mégis annyi pofont kap, amennyit Bud Spencer osztogat karácsonyig. Az orosz melegítős fickók nem viccelnek, ráadásul előkerül egy sokak számára nagyon terhelő valami is. Egy szuszra olvasós.

"1872 - 1." a.k.a. "Bubi Extra 1." Na, ez egy füzet. Egy alternatív Marvel világ, vadnyugati időkben. Olvashattuk (többé-kevésbé) magyarul Gaiman 1602 képregényét, ami hasonló jellegű. Érdekes újra felfedezni az ismert karaktereket, más időben, kontextusban, de mégis önmagukhoz hűen. (A második füzetet nem említem külön, bonyolódik a sztori, cliffhanger halmok.)

"Fekete Párduc - Betondzsungel" Fú, ez is nagyon menő! T'Challa lemondott a trónról, ezzel a cuccairól is. Fenegyerek pedig nincs otthon, így a Párduc veszi át a helyét. Ha már úgyis ott jár, egy román maffiózó bandát igyekszik eltávolítani a városból, de az nem olyan egyszerű. Itt is a pofonok földjén járunk, erős és kilátástalan fordulatokkal.

"Fenegyerek: Az ördög meg a részletek" / "Fenegyerek: Omega-hatás" Itt egy kicsit csalok, mert az Omegát csak most olvastam. A Daredevil vol. 3. 7-12 füzeteit tartalmazza a két kötet. plusz ASM 677, Avenging Spider-Man 6 és a Punisher vol. 9 10. számát. Matt visszatért, van egy rablás, de aztán nem is olyan egyszerű a dolog. Jön Pókember, Fekete Macska, de így sem egyszerű. Van egy Omegadrive nevű kütyü, amit minden bűnöző magáénak akar. Fenegyerek nem buta, próbálja irányítani a dolgokat, na de Megtorló is az Omegát akarja. Van eksön bőven, de nem csak ezért jó. Mert jó!

"Doktor Strange: A mágia istene" / "Doktor Strange: A bűn városa" Egy olyan helyzetbe csöppenünk, ahol nem Strange a Legfőbb Varázsló. Ami rosszabb: Loki az. És végig tudjuk, érezzük, hogy ez nem stimmel, nem lesz jó vége. És tehetetlenek vagyunk, akár a doki. Idegesítő, de ilyen szempontból nagyon jól megírt sztori. De a következő kötetben - ami a folytatása - megint ő lesz a Legfőbb, viszont Mefisztó nagyon durva cselt eszelt ki. Csak azt nem értem, miért van Diego Luna a borítón?

"A Galaxis Őrzői: Kozmikus bosszúállók" Az univerzum fejesei kitalálták, hogy a Föld veszélyes. Vagyis nem mindenki gondolta ezt, de ettől még hoztak egy olyan törvényt, amely szerint senki sem látogathatja a Földet. A másik opció az elpusztítása lenne, de ez sem jobb, mert így az idegen védelmezők is ki lettek tiltva. Valószínűleg ez majd megállítja az Őrzőket... :D

"Howard, a kacsa: Mi a kacsa…" Ez egy eszement kötet, mert a karakter is az. Ha nem egy beszélő kacsa lenne a főszereplő, nagyon is komolyan vehető, sokszoros csavaros, átverős, de mégis kemény akció lenne ez a képregény. Így viszont poénokkal teliszórt, de azért mégis katasztrofális kimenetelű kaland. Lehetne.

"Holdlovag: Holdkóros" Ismét egy olyan, amit már láthattunk képernyőn, de mégsem. A sorozatot jó időre megszakítottam, aztán mégis előszedtem, és az utolsó 2-3 rész miatt megérte. Ez a kötet pedig sokkal jobb. Végig ott van az "akkor most mi a valós?" érzés-kérdés, és tulajdonképpen sosem derül ki. Vagy mégis, de akkor sem tudjuk. Annyira zseniálisan őrült az egész, hogy sem spoilerezni, sem elmesélni nem lehet. :D

"Mordály: Prémbeli hajsza" Ez is egy csodálatosan színes agymenés. A Galaxis Őrzőiből ismert Mordály egyéni kalandja, ahol gyilkosság miatt akarják elkapni a hatóságok. Pedig ő nem is gyilkolt! De, mégis, sokat. Csak nem úgy, nem akkor. Viszont aki miatt le akarják csukni, az úgy néz ki, mint ő. Most akkor ő az utolsó ebből a fajból, vagy nem? Ennyi a komolyan vehető rész, efölött elborulás. Szappanopera csúcsra járatva, erős Groot jelenléttel.

Melyiket ajánlom a fentiek közül? A fentieket.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1118007046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása