Hétköznapi Geekságok

Sólyomszem - Barton és Bishop

2024. augusztus 19. - Gubán Bélu

img_20240811_140956.jpg

Sok képregényből sólyomszemezgethetnénk, de ma a Bubi Bolt Sólyomszem – Barton és Bishop sorozatát mutatom be nektek. Tibi javaslatára szereztem be a teljes sort, mert ő ismeri az ízlésemet, és ezt bátran ajánlotta. Szóval tesó, ez ma necces lesz. Vágjunk is bele, tesó.

Matt Fractiont itthon nem annyira promotálják, pedig lehetne. Nagyon laza a stílusa, és egyszerre filmszerű és életszerű is valahogy. Ehhez nagyon jól asszisztálnak a történet rajzolói, a minimál kinézettel.

A Sólyomszemek közös sztorija nem egy világmegváltó valami. Barton egy lakbéremelés miatt rág be a ruszkikra, akik felvásárolták az egész lakótelepet. Clint tehát védelmébe veszi a lepukkant bérház lakóit, mert jót akar tenni.

Persze ez nagyon nem tetszik a lakásmaffiának, és mondhatni egy kisebb háború tör ki Barton miatt.

Bartonnak és Bishopnak nincs szuperképessége, csak sokat ittak célzóvizet. Így egy párszor beverik a pofájukat a nagy leszámolás előtt. Éppen ezért izgalmas, mert szereplőink valamennyien sebezhető átlagemberek. És nincsenek is biztonságban.

img_20240811_151945.jpg

Ez a sorozat letehetetlen olvasmány. Szerethető karakterek, fordulatok, köcsög, ironikus humor jellemzi. Fractiont rohadtul nem érdekli, hogy mit beszél a francia bérgyilkos, és simán üresen hagyja a buborékot egy „francia karattyolás” szöveggel. Érted tesó. Lusta, mint a kaki, és mégis működik az egész. Csak lazán tesó.

Barton egyáltalán nem egy Marvel moziverzum-féle semleges faarcú alak, hanem egy igazi szerethető balfék, egy átlátszóan műmájer csávó. Azért őt sem kell félteni. Ellenfelei pedig a suttyófalvi oroszrulettes-susogós melegítős tesók.

img_20240811_151954.jpg

Főleg azért is nem kell félteni, mert egy olyan erős csaj védi, mint Kate. Akinek nem csak pénze, de talpraesettsége is akad. Az egyik kötet teljes egészében az ő magánnyomozósdijáról szól, ott tényleg minden oldalon nyomhatsz egy arcpálmát, ha érted, annyira béna ő is. Fiatalos humor, lehengerlő történet.

De azért tesó, ebben a sorban sok dráma is elrettenti az olvasót, tesó. Szóval lehet nem árt bekészíteni a zsebkendőket is az olvasáshoz. Pont azért, mert az átlagembereknek egyáltalán nem átlagosak a problémáik.

Szóval jó összetett ez a sorozat. Sajnos az első kötet már nem kapható a kiadónál, viszont a másodiktól felfelé még igen. Szóval ha belekóstolnátok, érdemes lecsapni a még kapható részekre.

Cső tesók.

(B)

img_20240813_175712.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618468677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása