Hétköznapi Geekságok

Béla Marveles Olvasónaplója 2. - Káosz

2023. január 12. - Gubán Bélu

img_20221212_192624.jpgBrian Michael Bendis már számtalanszor bizonyította, hogy fantasztikus író. A mai Marvel képregénnyel sem okozott csalódást, a következő a Bosszú Angyalai – Káosz című kötet.

Az Avengers #500. száma azért rendesen elindított egy hullámot. Bendis sose sajnálta a karaktereket, simán kinyírt bárkit, akinek halálát a történet megkívánta. Ezt csak a Pókember esetében nem tudtam neki megbocsátani, de az egy másik történet. Viszont ez a Káosz című történet nagyon szívbe markoló volt.

Az NMK 3. száma az Avengers 500-503 számait és a Finálét tartalmazza. Igazából ez egy jól sikerült kötet, van eleje, van vége. A káosz tényleg durván összevisszaságot jelent, de mégis valahogy van az eseményekben összefüggés.

A kötetben minden népszerű hős megfordul, felsorolni is kár őket, mert napestig lehetne. Igazából a történet középpontjában Wanda Maximoff és a sajnálatos elmebetegsége áll, ami miatt rendesen felborul a rend, és ennek végzetes következményei lesznek az Angyalokra nézve.

img-57e192f56d068c58d20e845d9dcc4486-v.jpgA kötetben többségében David Finch rajzait nézegethetjük, miközben akad a kötetben rengeteg olvasnivaló is. A Fináléra viszont rengeteg vendégrajzolót sikerült összeverbuválni, így két oldalanként más-más rajzokban gyönyörködhetünk. Olyan nevek működtek itt közre, mint Alex Maleev (nekem a Póknő miatt volt ismerős), Darick Robertson (The Boys), vagy David Mack (Daredevil). Őket ismertem korábbról is, ezért emeltem ki a nevüket.

Kifejezetten tetszettek a különböző stílusú rajzok, és az, hogy az egésznek olyan nosztalgiaszaga volt. Főleg a „régi szép időket” idéző oldalak voltak a kedvencek, de igazából az egész összességében tetszett.

A Bendis-féle Angyal kötetek kihagyhatatlan darabok. A Káosz is ilyen, a Bosszú Angyalai legsötétebb napjáról szóló történet marad a polcon.

Jöhet a következő NMK kötet…

Bélu voltam. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr2418000748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása