Hétköznapi Geekságok

Bélu Marveles Olvasónaplója 4. - Thor

2023. január 30. - Gubán Bélu

A Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 6. része egy Thor sorozat kezdete volt. J. Michael Straczynski történetét Olivier Coipel mázolta papírra. Ez az a történet, amikor Thor elhozza a Földre Asgardot, és egy amerikai mező fölött lebegve oldja meg a diplomáciai kérdéseket.

Pókember mellett Thor is kedvencemmé növi ki magát, viszont nagyon nem mindegy, ki írja a sorozatot, vagy éppen hol tart, mennyire fáradhatott meg az a bizonyos sorozat. Jason Aaron Mennydörgés Istenének első kötete szerintem az általam olvasott legjobb Marvel képregény. Mind sztorijában, mind rajzaiban, festményeiben. Aztán a sorozat annyira lelangyult, hogy a harmadik kötetnél elengedtem, maradt a polcon csak az első rész.

Na de hogy a mai Thorra térjünk rá. Ez a könyvecske 6 füzetet tartalmaz a Thor harmadik szériájából. És ROHADT SZÓRAKOZTATÓ! Annak ellenére, hogy az előzményeket nem olvastam, ezt befejezve már néztem is a külföldi oldalakat, hol lehetne jutányos áron beszerezni majd a folytatását.

Ebben a kötetben Thor halott, de túléli. A Marvel univerzumban amúgy sem végleges a halál, bárkit bármikor fel lehet támasztani, ami egy istenségnél még kevésbé elfogadhatatlan. Szóval Thor feltámasztja magát, emberi testben, Dr. Blake képében tér vissza a Földre. Valami fogalmam volt erről a Blake-éráról. Blake és Thor két külön lélek, és az Odin mágia segítségével tudnak szerepet váltani.

A Ragnarököt követően minden asgardi elhalálozik, viszont valamilyen oknál fogva, ami nem derült ki a kötetből, emberi testben tovább éltek, viszont ki vannak téve az ismételt halálnak. Ha az emberi test meghal, lehet az isten is meghal, aki bele van zárva. Thor először egyenként próbál visszahozni minden istent, a végén pedig egy CLIFFHANGER! A kötetben rengeteg akció, humorbonbonok, szuperhős-bunyó leledzik, pont, amit elvárok egy Thor képregénytől.

Szóval ennek a folytatásai már ki vannak nézve. Marad ez is a polcon.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1618003106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása