Hétköznapi Geekságok

Conan, a Barbár képregény (Kingpin)

2023. március 16. - Gubán Bélu

img_20230310_153752_177.jpgA Nem Marvel Album Conan Album első része a Kingpinnél jelent meg, és viszonylag rövid idő elteltével olvashatjuk is a második, egyúttal befejező részét. Akik az Instagramon követnek minket, már láthattak róla egy képet, amint éppen az újságostól kijövet máris fényképeztem.

A Kingpin szerintem igényes munkát adott ki a kezéből. Nagyalapú hetvenpár oldalas TPB albumot kaptunk, egész masszívnak is mondható. Herótom van a kezem párájától behullámosodó lapokból álló füzetektől, és ez egyáltalán nem olyan, ez fényes vastagabb papírra került.

Conan, a barbár az egyik kedvenc képregényhősöm, viszont sokszor felemás érzéseket kelt bennem. Tényleg barbár a szentem, viszont ebben a történetben egy komor, érzéketlen alak, és a képregény végére egyáltalán nem tudtam már szeretni. Valahogy a mellékszereplők szimpatikusabbá váltak. Oké, nem a főgonosz halhatatlan (ha-ha-ha) sámánboszorkány, de Tetra, az aligruhás vöröske és Delmurio, a félszemű hajóskapitány nagyon jól ki lettek dolgozva, érzelmeket közvetítenek, és igazán drámai szereplőkké válnak. És majdnem kifelejtettem a beszélő tuját. Az vitte igazán a prímet.

img_20230312_091120.jpgConan társaival egy kincses sziget felé indultak el az első részben, és viszontagságokkal teli útjukat a másodikban is folytatják. Az első fejezetben egy Mitra-szektavezérrel, majd pedig a már említett varázslóval találkoznak, kb. tudhatjátok mi következhetett ezután.

Egy nagyon jó humorú, szépen felépített történet, rengeteg szörnnyel, akcióval, a végén pedig kicsit váratlanul letargikussá válik. Nekem nagyon tetszett a történet, és egyrészt rossz, hogy vége van, másrészt pedig olyan lett a vége… amit nem árulhatok el, mert akkor nem olvasnátok semmit, ebugatta kölkök!

A történetet Jim Owsley írta és John Buscema rajzolta. Buscema rajzait nagyon szeretem, viszont ez a színezés teljesen elrontja az egészet, és szerencséje a kötetnek, hogy a sztori nagyon tetszett. Ez a fajta színezés olyan paintes festék-kiöntős megoldás, és egyáltalán nem vonzó a szemnek. Minden egyszínű, sehol egy árnyék, szóval nem ez az erőssége. Viszont meg lehet ezt bocsátani neki.

Nagyon jók a Conan képregények, és ez is nagyon szuper. Minden Conan rajongó polcán ott van a helye, a Kegyetlen Kardok mellett.

Bélu voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3918070074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása