Hétköznapi Geekságok

Fantasztikus Négyes az X-men ellen

2024. szeptember 11. - Gubán Bélu

clean.jpg

Jaj már megint X-men?! Mondhatnátok. De nem. Ezúttal megint X-men, és Fantasztikus Négyes együtt!

Vagyis egymás ellen... Fantasztikus Négyes az X-men ellen. Itthon a Bubi adta ki 2021-ben, eredetileg pedig 1987-ben jelent meg Chris Claremont története. Ő pedig a legjobb, ha X-menről van szó (szerintem).

img_20240907_123038.jpg

Egy nagyon jól összerakott történetet rak elénk ez a minisorozat. A rajzok tisztára azok a nyolcvanas-kilencvenes évek (Jon Bogdanove), a színezése pedig méginkább (árnyékolást nem igazán ismertek, feketével húzták ki a sötétebb részeket). De ez egyáltalán nem gond. Én imádom személy szerint.

Franklin egy rettenetes álmot lát, amiben apja egy rejtélyes könyv miatt eggyé válik Dr. Doommal. Vagyis olyasmi, és a mutánsok és a Négyes is odavész egytől egyig. Az álom pedig valósággá válik, amikor Susan megtalálja a naplót, amiben Reed olyan dolgokat írt le, amikre ő maga is csak homályosan emlékszik...

Ekkor fordul a Négyeshez Magneto, hogy az állagváltás közben szellemtestben maradt Árnymacskának (Kitty Pryde) segítsenek. A Négyes viszont széthullani látszik, de talán Reed leginkább. Így amikor visszautasítja, nem marad más választása, csak hogy a Reeddel egy értelmi szinten lévő tudós zsenihez forduljon, Dr. Doomhoz. Ta-ta-taaaaaa...

img_20240907_122307.jpg

A nyolcvanas években nem szórakoztak az írók, ha különböző problémák ábrázolásáról vagy megoldásáról van szó. A korai Fantasztikus Négyes történetek ömlengős túlírtsága sehol, helyette a Lény arról ábrándozik, hogy végre megcsókolja valaki. Mert sokan undorítónak tartják Ben szikla testét, ezért nem talál rá a szerelem (a vak Alicia ekkor már elhagyta őt). Az élet nem habostorta.

Talán a történet legnagyobb mondanivalója, hogy ha egyedül vagy a különböző szorongásaiddal, érdemes szakemberhez fordulni, de ha képregényhős vagy, elég a család ereje. Azon felül volt egy-két marha vicces szituáció, ami a gyerek Franklin és a különböző gonosztevők közötti konfliktusokat illeti. Szerintem zseniális.

Jó kis történet volt ez is. De hát tudtam ezt a borítójáról is.

(B)

img_20240906_181715.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr5318487117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása