Hétköznapi Geekságok

Mostanában olvastam 2.

2022. április 30. - Kalmár Tibi

Különösebb bevezető nélkül: folytatom a mostanában olvasott képregények rövid bemutatását.

Shannon Hale, LeUyen Pham - Igaz barátok
Első ránézésre kis könnyed, lányos képregény. Lenne. De nem az. Vannak népszerű, és kevésbé népszerű gyerekek. Az ember szociális lény, vágyik a társaságra. De mi van akkor, ha a népszerűbbek tömegvonzása miatt valakinek már "nem jutnak" barátok? Ha közben otthon is egy gyerek vagy a sok testvér között, még nehezebb a helyzet. Önéletrajzi jellegű mű, ami sok emléket feleleveníthet, bármelyik oldalon is álltunk gyerekként.

Brian K. Vaughan, Cliff Chiang - Paper Girls 2.
Maradunk a lányoknál. Gyakran írunk, beszélünk egy-egy sorozat első füzetéről vagy kötetéről. Pedig vannak folytatások is. Az első kötet történései most több értelmet kapnak, amitől persze nem lesz egyszerűbb a helyzet. A talált kütyü segítségével a gyűrődéseket lehet megtalálni, amelyek az idő szövetén keletkeznek. A lányok idősebb énükkel is találkozhatnak, és nem feltétlenül kellemes tényeket tudnak meg saját magukról is. Csak sejtjük, hogy ki áll a jó, és ki a rossz oldalon a történetben, de semmi sem biztos.

Jason Aaron, Jason Latour - Déli rohadékok 2.
Még egy második kötet. Boss edző (főnök, vezér stb.) életének különböző fejezeteit olvashatjuk, az első kötetben megszokott módon, ide-oda ugrálva az időben. Lehetne zavaros is, de nem az, sőt, így tisztábbak az ok-okozat párosok. Néha még afelé is hajlunk, hogy Euless Boss egész jó arc is lehet. Á, francokat, egy igazi déli rohadék. Csak kiderül, hogy miért. Persze az igazi főszereplő még várat magára. Vagy az igazi főszereplőtől már elbúcsúztunk? Jason Aaron remek író, semmi kétség!

Alig használt képregények 1-2
Antológiát kiadni rizikós is lehet. De igazából bármit, főleg mostanában. Annyira hozzászoktunk, hogy jönnek a teljes sorozatok, sztorik, minden, de egy antológia nem ezt nyújtja. Lehet benne hosszabb, teljes történet, vagy kisebb, bevezető jellegű. Lehet benne vicces, de akár elgondolkodtató is. Sci-fi vagy történelem. Strip, strip hátán. Tulajdonképpen minden van ebben a két számban, de valahogy egy kis hiányérzet is. Máskor meg soknak éreztem. Na, valahol el kell kezdeni, kíváncsi vagyok, merre alakul, mert most nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ami viszont nagyon menő, hogy a "profik" mellett az amatőrök is megmutathatják, kipróbálhatják magukat.

Geoff Jones, Jason Fabok - Batman: Három Joker
Szeretem Batmant. Hosszú sztori, ez most nem erről szól. Jokert nem szeretem, de ez így van jól, mert ő az ősellenség, a kegyetlen, a legyőzhetetlen. És nem igazán rajongom a Joker-centrikus sztorikért sem. Aztán ott van a millió reboot, párhuzamos sor, meg minden. És a fanatikus "betmenes" mindenben talál hibát. De most nem kerestem, és jobban jártam. Szép kötet, szép rajzok, sokszoros őrület. Mert nemcsak Joker - akiből három van, de ez nem elég, törekedni kell a tökéletes példány előállítására - szóval... Nemcsak Joker őrült, hanem a denevércsapat sem teljesen tiszta, lássuk be. Az őrületnek sok formája van, némelyik vicces, másik félelmetes vagy teljesen abszurd. És csak az a biztos, hogy sosem tudjuk, mi vár ránk a sarok mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr1217807773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása