Hétköznapi Geekságok

X-EMBÖRÖK: Baromfivész 1-2.

2023. május 29. - Gubán Bélu

img_20230524_193708.jpgA Szegedi Képregénybörze sikeresen zárult, mert olyan képregényeket is sikerült beszerezni, amik eddig elkerülték a figyelmemet. A szemfülesek már láthatták, hogy az X-EMBÖRÖK fősodor mellett a spinoffját/előzményét is magammal hoztam, ez a Csirkebajság. Bocsánat, Pulykainfluenza. Ja, nem. Baromfivész 1-2.

Ezek viszonylag frissebb X-embörök részek, és megkockáztatom, hogy jobbak, mint az eredeti sor. Ami szintén szuper. Paródia, paródia, de ez valahogy több. Lehet az én szájízemnek jobban feküdt ez a Jurassic Csirkeól, de kicsit hangnemében is másabb, mint a fősodor. Talán nem tolja félfullba a kretént. Meg amúgy megjelenésében is más. Nagyobb alapú füzetek ezek. Igazából kóstolónak nagyon jó döntés lehet annak, aki szemez a mutkókkal. Vagyis a paródiamutkókkal.

Jurassic, Jurassic mesebeli park, aki dinó az most velünk tart. Az X-embörök előzményfüzeteiben Xavér prof, Egyszemű, és Fűrészfog vidéki kalandjait kísérhetjük végig. Ugyanis a hetvenes évek végén a szocialista magyarhonban még tanyán bújtatták a frissen felfedezett mutkókat, hogy egyszer majd tényleg felszínre jöhessenek. Egyébként meglincselnék őket a feldühödött parasztok ugye.

img_20230524_193647.jpgA tanyán sikerül egy olyan mutáns banyát elszállásolni, aki a szuperejével állatokat tud mutánssá változtatni. Ami egy jámbor kecske esetében jó ötletnek tűnt, az egy pulykánál nem annyira szerencsés. Ugyanis mindenki tudja, a baromfik milyen szemetek tudnak lenni. A pulykaszaurusz rex is ilyen köcsög, és a világot veszélyezteti a léte. De persze csak ilyen humorosan. A humor továbbra is erős szerepet tölt be a sztoriban, olvasása közben nem ajánlott semmiféle ital fogyasztása.

A füzetekben a fő történeten felül olvashattok képregényt a képregényben, valamit egy egészen eltérő hangvételű 56-os különkiadást, amiben Mágnesvas tragikus gyerekkora rajzolódik ki. Huh, az nagyon kemény.

Ha valaki kézbe veszi ezeket a képregényeket, a szerzők magyarázatait is elolvashatja a szereplőkről, a képregényalkotásról, kiadásról, amivel még közelebb kerülhet az alkotókhoz és a szereplőkhöz egyaránt. A teljes kép megismeréséhez mindenképp ajánlott ezeket is elolvasni.

Gyorsan bedaráltam a egészet. Nekem nagyon bejött, nem tudtam letenni.

Remélem, meghozom a kedveteket a szegedi jóarcok képregényéhez. Keressétek az X-emböröket a facebookon.

X-Embörök – Baromfivész 1-2. alkotói:
Történet: Rozgonyi Zalán, Váradi Gábor
Szöveg: Pusztai Dániel, Váradi Gábor
Rajz: Rozgonyi Zalán
és még sokan mások

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr9818131822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása