Hétköznapi Geekságok

Mostanában nézem - '23 június

2023. június 17. - Kalmár Tibi

Itt a nyár, visszafordíthatatlanul. Ilyenkor az ember vagy ki, vagy befelé menekül. Az igazi geek általában az önkéntes szobafogságot választja, és ezzel sokan tisztában is vannak. Ezért a napokban, amikor már úgy gondoltam, hogy jön egy nyugodtabb időszak, nem "kell" semmit nézni, hát... A streamerek nem így gondolták.

15-én a Netflix úgy gondolta, hogy ideje ránk dobni a Black Mirror hatodik évadát. Jól gondolta. Bár kicsit félve indította el az ember, az előző epizódokat figyelembe véve. Nem feltétlenül az volt a csúcs. Egy részt sikerült eddig megnéznem, azt is több részletben, de most nem csalódtam. A "Joan is Awful" pontosan az, ami a Black Mirror. Felvázol egy nyomasztó és aggasztó alternatív világot, ami akár elő is fordulhat. És ettől még félelmetesebb az egész. Joan egy hétköznapi nő, éli az életét, úgy ahogy, aztán egy este leülnek a TV elé, elkezdik böngészni a Streamberry menüjét (a Streamberry tulajdonképpen egy átlogózott Netflix, a név kivételével minden egyezik), és egy olyan sorozatot találnak, amely az ő életét dolgozza fel, a főszerepet pedig Salma Hayek játssza. Ez már nem az a kis brit sorozat, amivel az elején találkoztunk. Néha (na jó, gyakran) nagyon Hollywood, fellazítva a nyomasztó érzést, lehetséges happy end is, de az esszenciája visszajött. Remélem, a többi rész is legalább ilyen jó!

Azért nem haladtam tovább a Black Mirror-ral, mert 16-án érzekett a SkyShowtime-ra a Star Trek: Strange New Worlds második évada. Vagyis az első része. Bár epizódonként önállóan is értelmezhető és élvezhető volt az első széria is, mindig van egy-két vezérszál. Nagyjából úgy, ahogy pl. a Mandalorian-ben láthattuk: van egy main quest, és minden részben egy side quest. Természetesen most "onnan" folytatják, ahol az utolsó részben abbahagyták. De már az elején lelép a színpadról a kapitány, és innen kijelenhetjük, hogy váratlan fordulatok és döntések következnek. Ha nem láttad az első évadot, akkor... Mire vársz?! :)

A Disney+-ra felkerült pár hónapja az egyik kedvenc sorozatom - a M.A.S.H. - nagyobbik fele. De most elakadtam az akárhanyadik újranézésben, mivel: lásd fentebb. Illetve: szerdától (06.21) és szerdánként jön a Secret Invasion. Főszerepben Samuel L. Jackson, azaz Nick Fury. Jöhetne már!

És te mit nézel alvás helyett mostanában? :D

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr518148222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása