Hétköznapi Geekságok

Gőzmesék - A Gőzhenger Ügynökei

2023. április 01. - Gubán Bélu


fb_img_1680346839384.jpgTavaly októberben beszéltünk először Czene Leventével a készülő – akkor már részben elkészült – képregényéről, a Gőzhenger Ügynökeiről. Levi akkor küldte el nekem, vannak-e építő jellegű kritikák. Mondjuk előtte én már a Gőzmesék facebook csoport tagja voltam, mert felkeltette az érdeklődésemet az a néhány szivárogtatott képregénykocka, amiket láttam más csoportokban. Előzetesen annyit, hogy semmiféle kritika nem hagyta el a klaviatúrámat.

A Gőzhenger Ügynökei képregény egyszerűen csak létezik, magától értetődően működik az egész. Sok új sorozatnál a készítők abba a – szerintem – hibába esnek, hogy szájbarágják a történet elején a világot, vagy, hogy mire számíthatunk. Ez egy előszóként el tudom képzelni, de ezzel pazarolni a drága paneleket? Levi, az egyszerre író-rajzoló nem foglalkozott ezzel, nem a lusta embernek alkotott képregényt, hanem aki szeret hosszasabban nézni egy-egy képet, vagy értelmezni az adott szituációt.

Egy steampunk világba csöppenünk a történet elején, ugyanis megbolondul egy robot, amit az ügynököknek kell lerendezni. Mr. Bull és Mr. Steam a történet főszereplői, akik a Gőzhenger legkiválóbb ügynökei. Az ő kalandjaikat kísérhetjük végig, valamint egy ellenük szervezett összeesküvést, ahol méltó ellenfeleikre akadnak (?). A két ügynök ember-gép hibrid, gőz-androidok (én nevezem most őket így, levédetem Levi, ne is próbáld privatizálni!), egy részük, a módosulás, képes őket gyilkológéppé változtatni

fb_img_1680347607546.jpgLevi rajzstílusa nagyon egyedi, golyóstollal dolgozik. A rajzokat egyenes vonalakkal színezi ki, így nyersebb hatásúak. Képernyőn ezek nagyon jól néznek ki. Harsány színek, részletes világ jellemzi, miközben a karakterek, az arcok is kidolgozottak. Most furcsállhatjátok, hogy ilyen dolgokat kiemelek, de ezek nem maguktól értetődő dolgok. Igazi kézműves cucc ez, rengeteg munkát feccölt bele az alkotó.

Mindezt egyelőre tök ingyen, kedvtelésből, az alkotási vágyától vezérelve teszi, ugyanis a Gőzmesék képregény a nevével fémjelzett csoportban ingyen és bérmentve olvasható. Ha valaki szeretné nyomtatásban látni, az Alig használt képregények antológia harmadik számában az első hat oldal olvasható a képregényből (nyomtatásban is jól néz ki).

Remélem egyszer lesz rá lehetőség, hogy a teljes sorozatot tartalmazó könyvet tarthassam a kezemben. Én szurkolok Levinek, ha esetleg megvalósítaná.

Addig is a Gőzmesék csoport várja a lelkes steampunk-rajongókat az alábbi linken. Lépjetek be, és olvassátok. Ennyit minimum megérdemel. ;)

Bélu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr3618091210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása