Hétköznapi Geekságok

Hétköznapi Geekságok 2021-es összesítő

2021. december 28. - Gubán Bélu

Reméljük mindenki túlélte a karácsonyi nagy bezabálásokat, töltött káposzta és bejgli allergiátok már enyhül. Az évértékelő poszt divatos, szóval mi sem maradunk ki belőle. Volt már ugyan egy élő videó, viszont egy élő videóban nehezen tudnánk bemutatni, mi mindent sikerült bezsákolni 2021-ben.

Próbáltam olyan címeket bedobni a videóba, amik idén jelentek meg, ezeken felül számtalan olyan cuccot rakhattam a polcra, amik korábban jelentek meg, de csak idén jutottam hozzájuk. Ilyenek például a Kickass (Fumax), The Boys (Dynamite), Megtorló (Fumax), néhány Fekete Fehér Kockás (Vitanum), vagy egy-két manga (Mangafan Kiadótól). Szóval ezek nem kerültek bele, ahogyan sok másik cím sem. Tibi szerint ez a videó csalás, mert nem mutatja meg a gyűjtemény tényleges gyarapodását. Szerintem meg igenis tessék hozzá olvasni a kommentárt, és elég tartalom lesz ez így is.

Figurák terén viszonylag szegényesen (lol) alakult az év. Egyrészt pár Spawn figura befért a vitrinbe, Funko Popok közül is landolt egy adventi kalendárium itthon, és egy Avengers Thor is, mert ócó volt, és marha jóképű. Az év elején érkezett Gentle Giant Baby Yoda, alias Grogu továbbra is a gyűjteményem egyik éke.

A videó elkészítését követően ugrott be (mikor máskor), hogy a Szukits idei kiadványai közül elfelejtettem lefényképezni a Vérvörös Birodalmat, ami a legszebb Szukits képregény volt addig, amíg a Lovecraft antológia meg nem jelent, amit szintén elfelejtettem lefényképezni. Viszont a kiadónál megjelent Starcraft képregények és az új Starcraft regény a képek között látható, és hát tudjátok, nagyon jó élmény volt olvasni őket.

Az Anagramnál megjelent Zagor harmadik részét kiemelném itt az elején, amúgy az egész sorozat figyelemre méltó. A Holdkelte Stúdiótól a Tini Nindzsa Teknőcök is folytatódott idén, és az IDW-féle Dreddet pedig a kiadó lezárta, mindhez volt szerencsém. A Fumaxtól is olvastam néhány kötetet, közülük a Lokit fényképeztem le nektek, de lehetne még jó pár kiadványt hozni tőlük (idén jelent meg a Transmetropolitan 2. kötete, ami szintúgy kimaradt a szórásból, ezt bocsássátok meg nekem).

Egy kicsit hosszúra nyúlt várakozást követően idén folytatódott a Spawn hazai kiadása is, és új sorként elindult ugyancsak az Infinity Kiadó gondozásában a Fúzió képregényantológia a Top Cow képregényeivel.

Lakatos István képregényalkotó elindította kiadói tevékenységét, és Nimue kiadó név alatt elhozta nekünk Zerocalcare Torokszorítósdi című képregényét és a Múmin a riviéránt. Mindkettő hatalmas élmény volt.

A Bubi Bolt egy rendhagyó Pókember kötettel jelentkezett idén, ez volt a Napilapcsík Gyűjtemény, amiről szintúgy írtam korábban egy szösszenetet.

Zorád Ernő képregényei közül a Winnetou kellemes élmény volt, néhány napja volt róla cikk itt a blogon. Tibitől karácsonyra kaptam két Kockás különszámot ajándékba, egy bizonyos képregény miatt, ez is majd hamarosan bemutatásra kerül a blogon.

Idén a jogszabályok kedvezőtlen változása miatt sajnos rengeteg csomagunk vagy elakadt a vámon, vagy meg sem érkezett. Nekem két ilyen csomagom volt, kár azonban nem ért, mert a Bookdepository visszatérítette az árukat. Sajnos a külföldi rendeléseket a Posta ügyintézése, inkább ügyintézésének hiánya ellehetetleníti, így sok rendelésről le kell mondani a jövőre nézve, vagy európai webshopból kell majd rendelni (néhány image cuccot már összeírtam magamnak). A képek között egy Megatropolis foglal helyet, ami arról lett emlékezetes, hogy dedikálva érkezett az angol 2000AD Kiadótól közvetlenül, és az idei megjelenések közül ez biztosan a legszebb.

És hogy mi várható jövőre? Reméljük még több képregény, és ha felfér a polcra, néhány figura is. Sorra jelentenek be frankóbbnál frankóbb megjelenéseket, szóval semmi sincs kizárva.

Boldog Új Évet Kívánok!

Bélu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapigeeksagok.blog.hu/api/trackback/id/tr816789068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása